Humun Aava


virtuaalihevonen

 © kuvaaja ei halua nimeänsä mainittavan

Lempinimi: Aava
Syntynyt: 10.11.2005, 8v
→ ikääntyy satunnaisesti

Sukupuoli: tamma
Rotu: Suomenhevonen
Säkäkorkeus: 160cm
Väri: rautias

Rek. nro: ei vielä rekisteröity
Koulutustaso: Va B, 60cm
Painotus: koulupainotteinen
Saavutukset: ei vielä saavutuksia

Kasvattaja: Cilla, Humu
Omistaja: Heidi F., Heinämäki

 

 Luonteeltaan

Aavaa voisi kuvailla melko äkkipikaiseksi hevoseksi, joka vähät välittää muiden mielipiteistä. Tamma on luonteeltaan kuitenkin varsin kiltti ja rakastavainen, mutta suuttuessaan osaa kyllä olla varsinaisen vaikea. Mutta vaikeuksien kautta voittoon ja paistaahan se aurinko risukasaankin - ei aina voi olla hyvällä tuulella.

Aava on muiden hevosten seurassa ystävällinen ja huomaavainen, mutta muuttuu helposti varsinaiseksi ärripurriksi mikäli joku hevonen alkaa tammalle uhittelemaan. Tamma on melkoinen johtajahahmo muiden hevosten silmissä, eikä kovinkaan monella hevosella ole pokkaa ruveta tälle tammalle millään lailla uhittelemaan. Aava ei tule hyvin toimeen kovin suuren hevosseurueen kanssa, joten yleensä tamma laiduntaakin vain muutaman parhaan ystävänsä kanssa. Nämä kaikki tammaneidit sattuvat olemaan hieman äkkipikaisempaa sorttia, mutta yhteinen sävel on löytynyt hyvin näiden välille.

Ruokinta-ajan lähestyessä Aava alkaa pyöriä ympäriinsä hieman rauhattomasti ja tallissa tamma usein alkaakin hieman kolistelemaan. Kun rehut ja kaikki on saatu turvan alle, rauhoittuu tamma heti. Illalla Aava hoidetaankin yleensä heti kun kaikille hevosille on rehut jaettu, sillä silloin Aava on kaikista rauhallisimmillaan. Lisäksi tamma tuntuu itse pitävän henkilökohtaisesti tästä ajasta kaikista eniten ja osoittaakin usein kiintymystään tällöin pienin elein.
Yleisesti ottaen Aavaa on melko helppo hoitaa. Tamma nostaa kaviot ylös heti, eikä jää turhia aikailemaan. Ainoa kohta jossa saattaa tulla ongelmia on satuloiminen. Tamma yrittää pullistella taitojensa mukaan ja näyttää hapanta naamaa. Kun satula on sitten saatu selkään, hymyilee maailma jälleen ja elämä loistaa.

Ratsastaessa Aava on melko reipas ja omapäinen. Tämän tamman kanssa tulee olla erittäin tarkka, ettei ratsastaja vain joudu alakynteen missään vaiheessa. Aava osaa kyllä melko hyvin erilaisia asioita, mutta näiden liikkeiden eteen ratsastajan on tehtävä ehdottomasti paljon töitä. Kun ratsu ja ratsastaja ovat löytäneet yhteisen sävelen, alkaa Aava työskentelemään kunnolla.

 

 

 Suku on pahin

i Mintun Kasimir ii Sepitys iii S.T. Salama evm
iie Tarina evm
ie E.N. Katariina iei Kasimir evm
iee R.T. Rella evm
e Metsätähden Airikka ei Metsätähden Ajate eii Petteri
eie M.T. Muusa
ee Roihukas eei Ponseri evm
eee Roihun Tuli evm

 

 

 Jälkeläiset

11.07.-11 o Heinämäen Jasper i Sandin Taikaviitta

 

 Kilpailukalenteri

♦ ei vielä kilpaillut

 

 

 Päiväkirjan tapaista & tuulettautumisia

5. huhtikuuta 2010
Aava vaikutti olevan varsin äkäisellä tuulella tänään. Tiedä nyt mikä sitten olikaan varsinainen syy, mutta itsestäni tuntui siltä, että Aava olisi ollut melko mustasukkainen kahdelle uudelle tulokkaalle jotka saapuivat eilen. Jätin Aavan sisälle heti aamusta ja päätin ratsastaa sillä hetken. Harjaaminen ja muut hoitotoimenpiteet sujuivat ongelmitta, mutta tällä kertaa satulaa ei meinattu millään saada selkään. Taidan joutua vaihtamaan Aavalle joustavan satulavyön, sillä sitä ei meinattu saada kiinni, ei sitten millään!
Harjoittelimme Aavan kanssa täysin perusasioita, kuten siirtymisiä ja käännöksiä. Aluksi tamma yritti oikoa kulmissa ja luistaa hommista kokoajan, mutta kun näytin sille että nyt tehdään töitä, alkoi tamma pikkuhiljaa työskentelemään kunnolla. Lopussa Aava menikin jo ihan hyvin, ja olinkin melko tyytyväinen tammaan. Jäähdyttelin tamman kunnolla ja jätin sen karsinaan odottelemaan, että saisin muutaman muunkin hevosen ratsastettua ennen pihalle menemistä. Annoin tammalle päiväheinät karsinaan, joita Aava jäi sitten karsinaansa nyhtämään.

 

 

 

Ulkoasun Ram. 2009

 

Valid HTML 4.01 Transitional

img img img img img