HEINÄMÄEN AMELIA
virtuaalihevonen - sim-game horse


Lempinimi: Amalia
Syntynyt: 14.01.-09, 1v
→ ikääntyy satunnaisesti (täyttänyt 4v 14.04.-09)

Rek. nro: ei vielä rekisteröity
Sukupuoli: tamma
Rotu: Suomenhevonen
Säkäkorkeus: 153cm
Väri:

Koulutustaso: He C, 120cm
Painotus: estepainotteinen
Saavutukset: ei vielä saavutuksia

Kasvattaja: Heidi F., Heinämäki
Omistaja: Heidi F., Heinämäki


© kuvaaja ei halua nimeänsä mainittavan, kiitos!

Helmen suku veti minua puoleensa kuin hikinen lenkkeilijä vetää puoleensa kärpäsiä. Helmen isänä on upea FNS Eepos jota olin halunnut jo pidemmän aikaa hevosteni sukutauluihin. Kävi siis suorastaan onnen potku, kun huomasin tämän tamman olevan myynnissä. Kun kävin tätä tammaa katsomassa, olin täysin myyty. Helmi on todella upea hevonen, joka on erittäin ihastuttavan vihastuttavan istevarma hevonen ja tekee monia asioita juuri niin kuin tammaa sattuu huvittamaan. Hieman äkäisen luonteensa ansiosta muut hevoset ovat oppineet väistämään Helmeä tamman ollessa pahalla tuulella.

Helmi seisoskelee rauhassa jossain laitumen keskiosassa kun hevosia ollaan hakemassa sisälle, mutta huomatessaan että muita viedään sisälle, alkaa tamma kävelemään pikkuhiljaa kohti porttia. Helmi antaa ottaa itsensä kiinni heti ja odottelee malttamattomana että lähdettäisiin kohti tallia. Taluttaessa tammalla on vain yksi määränpää - talli.

Hoitaessa Helmen tulee sitoa kiinni kunnolla, sillä tamma on hyvä aukaisemaan solmuja. Tamma seisoo kuitenkin hiljaa paikoillaan, mutta sen kanssa on oltava kokoajan hieman varuillaan sillä Helmi saattaa näykkiä etenkin pitkästyessään. Helmi ei pidä mahan alta harjaamisesta, jolloin se saattaa näyttää hampaitaan. Tammalle tulee sanoa tiukka ei, mutta jos se ei auta niin pieni läppäisy turvalle pistää Helmen takaisin ruotoihin. Kun karsinaan tullaan satulan kanssa, yrittää tamma peruuttaa mahdollisimman reunaan ettei koko kapistusta saataisi selkään. Satuloiminen kyllä onnistuu hyvin kokeneemmalta hevosihmiseltä, mutta jollain kokemattomalla saattaa olla vaikeuksia tamman kanssa.

Helmellä on mukava ratsastaa, mutta jos ratsastaja on hiemankin epävarma itsestään, ei koko touhusta tule yhtään mitään. Helmi ottaa helposti ohjat käsiinsä joten sen kanssa tulee ehdottomasti olla hyvin määrätietoinen. Tammalla on tapana testata ratsastajansa oikein kunnolla. Helmi tekeekin paljon kunnon stoppauksia eikä liiku minnekkään ellei ratsastaja osaa antaa sille erittäin määrätietoisesti pohkeita. Helmi on erittäin tarkka jääkö ratsastaja puristamaan pohkeillaan. Mikäli ratsastaja puristaa liikaa pohkeilla tai polvillaan, Helmi pysähtyy eikä liiku minnekkään ennen kuin saa todella selvät avut. Etenkin laukkaa nostaessa tamma on todella tarkka avuista, eikä aloita laukkaamista ennen kuin se saa selvät avut. Tammalla on upeat askellajit joissa on erittäin mukava istua. Helmellä on todella mukava ratsastaa jos pääsee tamman kanssa samalle aaltopituudelle!

Kilpailuista Helmi vähät välittää, mutta tamma on kuitenkin rotevaa osatessaan tehdä jotain upeaa. Tamman kanssa ei tarvitse välttämättä lämmitellä kovinkaan paljoa, sillä Helmellä menee usein paremmin mitä vähemmän lämmitellään. Kaikki vaativammat asiat on kuitenkin syytä kerrata lämmittelyssä, että ne sujuisivat radalla hyvin.

i Musiikin Ukkonen ii Luanan Ukonhattu iii VIR MVA Ch Taikatuulen Tuimakas
KTK I
iie Liinun Kanelipulla
KTK III
ie Ch Mesimarjan Haavekuva iei VIR MVA Ch Kuujärven Lennähdys
KTK II, KRJ II, SHLA3, YLA 2
iee Liinun Haltiatar
e Taikakuun Miinatar ei Soturi MÅ eii Kuusotilas MÅ
eie Saagan Finladia
YLA3
ee Magnolian Wiljamiina eei Ch Metsätähden Pippuri
KTK III
eee VIR MVA Ch Magnolian Wilhelmiina
KTK I


kilpailukalenteri, vain sijoitukset


© Heinämäki -08 © tausta Ritva's Gallery, kiitos!