Sandin Tähdenlento


virtuaalihevonen

 © kuvaaja ei halua nimeänsä mainittavanLempinimi: Enni
Syntynyt: 28.05.2002, 14v
→ ikääntyy satunnaisesti (4v 19.08.-02)
Sukupuoli: tamma
Rotu: Suomenhevonen
Säkäkorkeus: 154cm
Väri: rautias

Rek. nro: ei vielä rekisteröity
Koulutustaso: He B, 100cm
Painotus: yleispainotteinen
Saavutukset: ei vielä saavutuksia

Kasvattaja: Sandi
Omistaja: Heidi F., Heinämäki

 

 Luonne

Muiden hevosten seurassa, etenkin laitumella Enni on erittäin rauhaa rakastava, eikä mene hyörimään kahden riitapukarin ympärille. Monesti tämä onkin osoittautunut hyödyksi, sillä Enni tuntuu säästyneen hyvin ylimääräisiltä potkuilta sekä puremilta. Hieman syrjemmässä Enni tekeekin tuttavuutta hieman vieraampien hevosten kanssa, ja tuntuu olevan itsestään vähintäänkin ylpeä saadessaan itselleen uusia hevosystäviä.

Hetkeäkään en ole katunut tämän tamman ostaessani, Enni on niin ulkonäöltään sekä suvultaan suorastaan täydellinen. Meidän onneksemme Enni on osoittautunut myös erittäin fiksuksi sekä yhteystyö kykyiseksi hevoseksi. Ainakin minä olen menettänyt tammalle täysin sydämeni tamman erittäin kiltin luonteen ansiosta. Kuten yleensä, Enni käyttäytyy suorastaan upeasti hoitaessa. Pienestä hyörimisestä ei ole sille haittaa, mutta kaikista eniten tamma rakastaa kun jollain on sille hieman ylimääräistä aikaa harjauksen lisäksi. Hieman normaalia pidemmät hoitotoimetkin tuntuvat olevan todella mukavia. Kavioiden putsaus kuuluu normi rutiineihin, ja tamma nostaakin mielellään jalkansa ylös ja pitää ne ylhäällä niin kauan kuin on tarve. Välillä voi ilmetä pieniä tasapaino ongelmia, jolloin tamma kiskaisee jalkansa alas ja asettelee itsensä parempaan kulmaan. Pienen hienosäädön jälkeen Enni nostaa jälleen jalkansa mielellään ylös ja nostaakin jo seuraavaa jalkaa ylös heti kun edellinen ollaan saatu valmiiksi.

Satulaan noustessa tamma seisoo rauhallisesti paikoillaan ja odottaa rauhassa että kaikki vöiden kiristykset ja jalustimien säädöt ollaan saatu valmiiksi. Muutaman käyntikierroksen jälkeen alkaa Ennikin toimia, mutta kunnon yhteistyö alkaa vasta pienten ympyröiden ja muun hienosäädön jälkeen. Saumaton yhteistyö näkyy kauas, sillä Enni pyrkii mahdollisimman hyvin tekemään juuri niin kuin ratsastajansa tahtoo. Kouluratsastuksessa tamma onkin osoittautunut erittäin upeaksi yksilöksi - sijoituksia tuleekin välissä aivan mukavasti.

Kilpailupaikoilla sekä ylipäätään missään ihmisten ilmoilla Taika käyttäytyy upeasti, tammaa ei tunnu haittaavan väen paljous vaan kävisi mielellään tervehtimässä kaikkia. Tosin koska aikaa ei ole rajattomasti, tyytyy Enni vain katselemaan erilaisia ihmisiä sekä hevosia. Aivan alkulämmittelyn kilpailuissa tulisi tapahtua hieman syrjäisemmässä paikassa, sillä Enni ei pysty keskittymään aina kunnolla suuren yleisön katsoessa. Muutamien säätöjen jälkeen on tamma valmis areenalle, ja toivon mukaan sen suorituksetkin menevät silloin hyvin!

 

 

 Sukutaulu

i VIR MVA Ch Kasperi
KTK I
ii Jesperi iii tuntematon ori
iie tuntematon tamma
ie Kastanja iei tuntematon ori
iee tuntematon tamma
e Taikatuulen Iltatähti ei VIR MVA Ch H.M. Nopsa
KTK III
eii H.M. Hiisi
eie H.M. Tuuli
ee Taikatuulen Tähden Tuike
KTK III, KRJ II
eei Iki-Ihana
eee Ch Tähti-Sumu
KTK III

 

 

 Jälkeläiset ja jalostusinfo

11.10.-11 t Heinämäen Tähti-Ruska i Helmipuron Tähdenlento


 

 Kilpailukalenteri

NJ näyttelyt
07.05.2010 Suvanto, irto-SERT, pt Anniika K.
10.05.2010 Március, BIS3, pt Kati S.
10.05.2010 Harvin, BIS2, pt Alina J.
20.07.2011 Aavan Suomenhevoset, irto-SERT, pt Anette N.
30.07.2011 Riiviöt, BIS1, pt Isla P.


 

 

 Päiväkirja & valmennukset

4. huhtikuuta 2010
Edellisenä iltana olin tehnyt tavallaan jo kaupat tästä tammasta, jota en ollut koskaan ennemmin nähnyt. Toisin sanoen tässä oltiin lähdössä ostamaan sikaa säkissä, mutta tamman suku lumosi minut täysin! Kun pääsin vihdoin hakemaan tammaa meille ja perillekkin päästiin, kävimme oitis kasvattajan kanssa katsomassa tammaa. Enni hurmasi minut suorastaan täysin upealla luonteellaan, kuinka tämän upeampi luonne hevosella enään edes pystyisi olemaan?!
Lähdimme kohti Heinämäkeä illan tuntumassa. Pääsimme kunnialla perille asti ja Enni vietiin oitis uuteen karsinaansa ja jätimme tamman rauhassa tutustumaan ympäristöönsä. Tamma näytti sopeutuvan melko hyvin, ja saa nähdä jos jo huomenissa pääsisimme kokeilemaan kuinka Enni toimii ratsastaessa!

 

 

 

Ulkoasun Ram. 2009

 

Valid HTML 4.01 Transitional

img img img img img