Heinämäen Talvihalla


virtuaalihevonen

 © kuvaaja ei halua nimeänsä mainittavanLempinimi: Halla
Syntynyt: 02.12.-09, 4v
→ ikääntyy satunnaisesti
Sukupuoli: tamma
Rotu: Suomenhevonen
Säkäkorkeus: 154cm
Väri:

Rek. nro: ei vielä rekisteröity
Koulutustaso: Va B, 80cm
Painotus: koulupainotteinen

Kasvattaja: Heidi F., Heinämäki
Omistaja: Heidi F., Heinämäki

 

 

 

 Luonne

Halla on hyvä malli esimerkki vanhalinjaisesta suomenhevosesta, joita meillä Heinämäessä kasvatetaan. Halla oli jo varsana utelias ja reipas, vaikka olikin koko emänsä kantoajan "vararavintona" kaksoissisarelleen Heinämäen Talvihillalle. Tästä syystä Halla onkin jäänyt kymmenen senttiä pienemmäksi kuin kaksoissisarensa. Kuitenkaan tämä ei tunnu tamman päivää haittaavan pätkääkään

Tiesin kuitenkin heti, että en mitenkään pystyisi pitämään itselläni kahta suomenhevosvarsaa täysin samasta yhdistelmästä, niin pahalta kuin se tuntuikin. Hiljalleen rupesin kauppaamaan toista näistä varsoista, tietämättäni varmaan edes kumpaa olinkaan alunperin kauppaamassa. Onnekseni yhteistyötallimme Onnen suomenhevosten omistaja Eveliina oli kiinnostunut toisesta varsasta, joten parempaan paikkaan emme olisi voineet Hallan kaksoissiskoa tunkeakkaan. Tammat pääsevät siis vielä vanhemmallakin iällä seurailemaan toisiensa touhuja. Vielä varmaan vanhoilla päivilläänkin tammat laiduntavat kylki kyljessä jomman kumman tallin laitumella, eivätkä ota kuuleviin korviinsakkaan omistajiensa närkästyneitä huutoja silloin kun hevosia ollaan hakemassa sisään. Tyypillisesti tammat lähtevät vierekkäin ravaamaan laitumen kaukaisimpaan nurkkaan elämäniloaan pursuten, eivätkä anna itseään kiinni vielä ainakaan puoleen tuntiin.

Heinämäen Talvihalla - sekä Talvihilla käyttäytyvät suorastaan ällistyttävän samanlaisesti. Joskus illalla soitankin tamman kaksoissisaren omistajalle Eveliinalle Onnen suomenhevosiin naureskellen päivän uusimpia tapauksia Hallan kanssa. Uskomatonta mutta totta, on usein Hilla kehitellyt talliväelle ainakin lähes samanlaisen draama näytelmän. Talli käyttäytyminen tammoilla on ainakin täysin samanlainen. Niin meillä Heinämäessä kuin myös Onnen suomenhevosissa ovat harjat, loimet, riimut ja kaikki irtonainen tavara vaarassa harjauksen aikana. Kummallakin tammalla on tapana viskoa tavaroita ympäriinsä vähänkään pitkästyessään, joten käytävällä hoitaminen ei ole mitenkään pahitteeksi missään vaiheessa.

Ratsastaessa tämä formula-autoa muistuttava tamma on tietenkin nopea kuin ferrari. Hallakin on ratsastaessa varsin jääräpäinen muuli, joten tamman kanssa tulee olla erityisen tarkka mitä pyytää ja milloin. Halla kyllä osaa mennä nätistikkin, mutta yleensä ratsastus on kuitenkin melkoista sähellystä tamman ruvetessa pelleilemään omiaan. Tosin iän karttuessa on Halla ruvennut myös pelleilemään vähemmän, mutta hyvällä tahdollakaan Hallaa ei voisi sanoa mitenkään helpoksi hevoseksi. Tamma vaatiikin itselleen ehdottomasti rauhallisen ja kokeneen ratsastajan, sillä hiemankin epävarman ratsastajan kanssa tamma alkaa pelleilemään oikein olan takaa.

 

 

 Sukutaulu

i Purppuran Kuuveli ii Taikatuulen Ajate iii M.T. Mestari
iie Auringonpaisteen Illuusia
ie Aurinko iei VIR MVA Ch E.N Tornado
KTK II
iee VIR MVA Ch Anniina
KTK II
e Wadelman Aliisa ei Liinahaan Kasmir eii VIR MVA Ch Kasanova
KTK III
eie L. Annabella
ee Horrosmaan Ajattara
YLA1, KRJ III, ATC II
eei Pentagrammi
eee Virvaliekki

 

 

 Jälkeläiset ja jalostusinfo

Halla tulee saamaan elämänsä aikana korkeintaan 8 varsaa, joista jokaiselle on haussa asiantunteva koti. Jos olisit kiinnostunut saamaan varsan Hallasta, otathan yhteyttä!


28.05.-09 o Heinämäen Kauhukaahari i Hiisilahden Kaamos x e Heinämäen Talvihalla

 

 

 

 Kilpailukalenteri

♦ HUOM Halla kilpailee VH tunnuksen kanssa joten tähän merkitään vain laatuarvosteluihin tarvittavat 10 sijoitusta

25.11.-09 » Hopeatoffee » KN Special » KRJ » 6/60
27.11.-09 » Hopeatoffee » He B » KRJ » 5/60
27.11.-09 » Hopeatoffee » KN Special » KRJ » 1/60
28.11.-09 » Hopeatoffee » He A » KRJ » 5/60
29.11.-09 » Hopeatoffee » He B » KRJ » 2/60
30.11.-09 » Hopeatoffee » KN Special » KRJ » 5/60
30.11.-09 » Hopeatoffee » He A » KRJ » 5/60
02.06.-09 " Naturel " He A " 4/70
03.06.-09 " Naturel " Va B " 5/70
30.11.-09 " Kisakeskus EP " He A" 6/78
30.11.-09 " Kisakeskus EP " Va B " 1/60
03.12.-09 " Hafrena " He B " 5/60

 

 

 

 

 

 

 Päiväkirja & valmennukset

♦ ei vielä merkintöjä

 

 

 

Ulkoasun Ram. 2009

 

Valid HTML 4.01 Transitional

img img img img img