img


Kasvatus

 

Kasvatit 2008-2010 - Myytävät hevoset - Vanhalinjainen suomenhevonen?
Virtuaalimaailmassa on kautta aikojen kasvatettu suomenhevosia erilaisista linjoista. Vanhimmat ja samalla myös merkittävimmät linjat vanhalinjaisten suomenhevosten kasvatuksessa yltävät aivan 2000-luvun alkuun, joten virtuaalimaailmassa suomenhevonen ei ole mitenkään uusi juttu. Kaikista merkittävimmät orit, ehkä jopa virtuaalisten suomenhevosten "kantaisät", Hallusinaatio ja Kasanova ovat varmasti sellaisia nimiä, joita jokainen vanhalinjaisten suomenhevosten kasvattaja haluaa varmasti hevostensa sukutauluihin. Nämä Taikatuulessa asuneet orit ovat vaikuttaneet pitkällä aika välillä suomenhevosten kasvatuksessa, sillä yhä tänä päivänäkin saattaa löytää jostain hevosen, jonka lähisuvusta löytyisi toinen näistä oreista. Myös Taikatuulen lisäksi muut tuolloin suomenhevosia kasvattaneet tallit, Liinahaka ja Kuujärvi ovat vaikuttaneet paljon virtuaalisen suomenhevosen kasvatuksessa yhdessä monien muiden upeiden tallien kanssa. On siis lähes sanomattakin selvää, että vanhalinjainen suomenhevonen on kasvattajalleen varsinainen helmi. Nykypäivänä uudemmat linjat ovat ottaneet vahvaa jalan sijaa suomenhevosten kasvatuksessa, eikä nykyisin ole enään mitenkään helppoa löytää hevosta, jonka lähisuvusta löytäisi oikein vanhoja virtuaalisia suomenhevosia. Tämänkin takia Heinämäessä pyritään kasvattamaan ainoastaan reilusti vanhalinjaisia suomenhevosia, että tämä kauan yllä pysynyt linja säilyisi vielä kauan muidenkin linjojen vierellä. Samalla yritämme saada nykypäiväisistä virtuaalisista suomenhevosista yhä parempia kilpa- ja harrasteratsuja.

Vaikka Heinämäki onkin tallina ja suomenhevoskasvattajana melko uusi, löytyy meiltä kokemusta virtuaalisten suomenhevosten kasvattajana jo entuudestaan entisen tallini, Ristiriidan pohjalta. Heinämäen kasvatit ovat kuitenkin ehtineet menestyä jo upeasti niin kilpailu- kuin näyttelyareenoillakin. Kasvattimme ovat pärjänneet myös upeasti kasvattajapäivillä.

Vanhalinjaisuuden lisäksi meille on tärkeitä hevosen luonne ja rakenne. Tarkoituksenamme olisi kasvattaa terveitä ja suorituskykyisiä suomenhevosia virtuaalimaailman markkinoille. Jokaisen kasvattimme vanhemmat ovat kilpailleet edes hieman painotuslajissaan. Parhaimmat näistä ovat hankkineet itselleen myös jonkin sorttisia arvonimiä itselleen, joten pidämme tärkeänä sitä, että kasvattimmekin tulevat pääsemään näyttämään kyntensä kilpailuareenoilla ja näyttelykehissä. Toivomme mukaan jokaista Heinämäen kasvattia käytettäisiin myös jalostuksessa, jolloin meidän kasvatusperiaatteemme ja linjaukset siirtyisivät myös eteenpäin. Heinämäessä syntyneet hevoset tunnistaa nimen etuosassa olevasta kasvattajaliitteestä Heinämäen (suomenhevoset), Shaya (ox, harvinaiset) tai Hay's (muut rodut)

Jotta vältyttyisimme näiltä ikäviltä väärinkäsityksiltä, olemme asettaneet muutamia ehtoja kasvattiemme omistajille. Joissain näistä voimme tapauskohtaisesti hieman joustaa hyvillä perusteluilla. Mikäli sinulla on jotain kysyttävää näistä ehdoista, ota toki yhteyttä niin vastaan mielelläni!
 ♦ Kasvattajaksi tulisi merkitä Heidi F., Heinämäki
 ♦ Sivuja tulee ilmoittaa viimeistään viikon (7pvä) kuluessa ostopäivästä
 ♦ Kasvatilla tulee näkyä sivuillaan edes jotain aktiivisuutta (päiväkirja merkinnät, kilpailut, jälkeläiset)
 ♦ Jos et pysty pitämään kasvattia, ne palautuvat suoraan minulle
 ♦ Suotavaa olisi jos hevonen rekisteröitäisiin VRL'n rekisteriin (kasvattajaksi merkitään 5435)

 

 

 Astutuskalenteri

15.06.-10 o Heinämäen *** (i Vaapukan Miko x e Raadelman Lume) - jää talliin

 

Ulkoasun Ram. 2009, kuvasta kiitos Liisa H.!

 

Valid HTML 4.01 Transitional

img img img img img