Raadelman Hippoliina


 

© Raadelman hevostila


Lempinimi: Liina
Syntynyt: 03.03.-09, 1v
→ ikääntyy satunnaisesti (4v 14.05.-09)

Sukupuoli: tamma
Rotu: Suomenpienhevonen
Säkäkorkeus: 147cm
Väri: musta

Rekisteri nro.: VH-61452
Koulutustaso: Va B, 80cm
Painotus: koulupainotteinen

Kasvattaja: Raadelman Hevostila
Omistaja: Heidi F., Heinämäki

 

 

 

 

 Luonne

Liinan vanhemmat ovat luonteeltaan aika lailla erilaisia, toinen on riehakas ja toinen moitteettomasti käyttäytyvä hevonen. Millainen siis Liina on luonteeltaan? Sanotaanko että tamma on aikamoinen sekoitus kumpaakin vanhempaansa, etenkin muiden hevosten kanssa tamma on todella riehakas, mutta osaa olla myös moitteettomasti käyttäyttyvä hevonen esimerkiksi hoitaessa.

Normaalisti Liinan kanssa ei tohdita tarhata kovinkaan montaa hevosta, sillä tamma on ottanut itselleen selvän johtajan roolin. Tämä ei ole toisaalta mitenkään hyvä, sillä välillä Liinan meno meinaa tulla aivan liian riehakkaaksi. Tamma onnistuu aina villiinnyttämään myös koko laumansa, joten ainakaan sisään tulo aikoina tämä ei ole mitenkään mukava ominaisuus. Toisaalta Liina ajattelee usein sen verran omaa mahaansa, että jos tammaa vastaan tullaan kauraämpärin kanssa, antaa tamma itsensä oitis kiinni.

Tallissa Liina yrittää kurkkia kokoajan karsinansa oven ylitse ja seurata mitä ulkona tapahtuu. Tamma on hyvin kiinnostunut ympäristöstään, joten Liinaa ei onnistuta yllättämään missään tilanteessa. Hoitaessa tamma osaa seisoa kauniisti paikoillaan, mutta ei pysty vastustamaan aukinaista karsinan ovea. Ovi on hyvä laittaa aina kiinni, sillä muuten Liina on kokoajan availemassa ovea ja yhtäkkiä tamman voi löytääkkin käytävältä karsinan sijasta.

Liina on ratsastaessa kuuliainen ja eteenpäin pyrkivä hevonen. Tamma kuuntelee hyvin pohkeita, mutta laukassa saattaa villiintyä. Tämän takia Liinalle ei anneta kokematonta ratsastajaa, joka vielä säikähtäisi tamman temppulua. Liina on hyvin taipuisa hevonen, joten tamman kanssa on mukava tehdä kaikenlaisia taivutuksia sekä pohkeenväistöä.

 

 

 Sukutaulu

i Nokikolari 69
KTK II
ii VIR MVA Ch AK Kadoksissa
KTK III
iii CP Suklaa Poika
iie LiQuidin Pieni Tähti
ie Aakuun Ruhtinatar iei Kirveltäjän Karkoitus
iee Taikakuun Kinuskikarkki
e VIR MVA Ch Helmililja VOE
KRJ II
ei Tähtitomun Haavekuva
KRJ II, YLA1
eii Kuujärven Lennähdys
eie Ch Tähtitomun Intoliina
ee Lumityrsky TK eei MMS Lumituisku
eee Tuohimäen Peikkotyttö

 

 

 Jälkeläiset ja jalostusinfo

Liinalle on suunniteltu teetettävän enintään 8 varsaa koko tamman elämän aikana. Tammalle kelpuutetaan vain menestyneitä koulupainotteisia suomenhevosoreja.


27.11.-09 o Heinämäen Hampus i Västerbyn Hiluri
18.03.-10 t Heinämäen Unisieppari i Heinämäen Vilppi
26.05.-10 o Heinämäen James i Heinämäen Rakettiryhmä

 

 

 

 Kilpailukalenteri

♦ vain sijoitukset merkitään

24.11.-09 » Vaapukka » He C » KRJ » 4/40
25.11.-09 » Vaapukka » He A » KRJ » 1/40
26.11.-09 » Step Ponies » He C » KRJ » 3/80
27.11.-09 » Hopeatoffee » He C » KRJ » 2/60
27.11.-09 » Vaapukka » He B » KRJ » 1/40
27.11.-09 » Step Ponies » He A » KRJ » 2/80
27.11.-09 » Hopeatoffee » He A » KRJ » 5/60
29.11.-09 » Hopeatoffee » He B » KRJ » 7/60
29.11.-09 » Step Ponies » He A » KRJ » 7/80
29.11.-09 » Hopeatoffee » He A » KRJ » 2/60
02.12.-09 » Step Ponies » He C » KRJ » 4/80
02.12.-09 » Step Ponies » He B » KRJ » 4/80

 

 

 

 Päiväkirja & valmennukset

30. tammikuuta 2010
Liina oli heti aamusta alkaen varsin reippaalla tuulella kirpeästä pakkasesta huolimatta. Pihalle vietäessä tamma hyvä jos pysyi käsissä! Tarhaan päästessään Liina lähtikin heti heittämään pientä pukkilaukkaa ympäriinsä, joten päätin että tamman on saatava tänään edes hieman liikuntaa vaikka pakkasta olisikin ties kuinka paljon!

Kun ruuat oli jaettu iltapäivällä ja hetken hevoset olivat vain saaneet oleilla rauhassa, kävin hakemassa Liinan sisälle. Aluksi tamma ei olisi halunnut tulla ollenkaan sisälle, mutta pieni porkkanan pala nopeutti huomattavasti yhteistyötämme ja yhteinen sävel löytyi paljon normaalia nopeammin. Koska tammalla oli ulkoillessaan yllä toppaloimi, ei Liinaa tarvinnut harjata kovinkaan perusteellisesti, sillä tamma ei onneksi ollut saanut sotkettua itseään. Kavioiden putsaamisessa kyllä kesti hetki, sillä kavioiden pohjissa oli oikein kunnon tilsat! Niitähän yritettiin hakata vasarallakin pois, mutta kyllä melko tiukkaa teki että ne ylipäätään saatiin pois loppuviimeksi!
Tänään tuntui varsin kylmältä päivältä ratsastaa, joten ajattelin vain juoksuttaa Liinaa hetken maneesissa. Tamma totteli oikein hyvin, mutta laukkaaminen sai aluksi Liinan oikein kuumumaan. Teimme tamman kanssa paljon siirtymisiä ja lopuksi ne sujuivatkin oikein hyvin kumpaankin suuntaan. Kun Liina näytti siltä että ylimääräiset energiat oli saatu purettua, vein tamman takaisin talliin. Koska kello ei ollut vielä paljoa eikä Liina ollut hionnut, puin tammalle toppaloimen takaisin ja vein vielä hetkeksi ulkoilemaan muiden hevosten seuraan.

 

 

 

Ulkoasun Ram. 2009

 

Valid HTML 4.01 Transitional

img img img img img