Raadelman Lume

VIR MVA Ch, KTK II

© Raadelman hevostila


Lempinimi: Lume
Syntynyt: 08.03.-09, 5v
→ ikääntyy satunnaisesti (4v 20.05.-09)

Sukupuoli: tamma
Rotu: Suomenhevonen
Säkäkorkeus: 158cm
Väri: rautias

Koulutustaso: Va B, 80cm
Painotus: koulupainotteinen
Rek. nro: ei vielä rekisteröity

Kasvattaja: Raadelman Hevostila
Omistaja: Heidi F., Heinämäki

 

 Luonne

"Tuurilla ne valtamerilaivatkin seilaavat", tuumin yksi kaunis iltapäivä lähtiessäni katsomaan Lumea kasvattajansa luokse. Toivoin totisesti että tamma olisi sellainen miksi sen olin kuvitellut, kiltti perussuomalainen joka on hurmaava niin ulkonäöltään kuin luonteeltaankin. Olin etsinyt juuri tämän tyylistä hevosta itselleni kauan - tammalla oli suorastaan täydellinen suku suomenhevoskasvattajalle.

Heti ensimmäisellä tapaamisellamme Lume tuli heti katsomaan aitauksen reunalle, olisiko tulijalla jotain hyvää tammalle. Rapsuttelut kelpasivat tammalle erittäin hyvin, joten tamma oli suorastaan taivaissa. Lume on yleisesti ottaen luonteeltaan erittäin ystävällinen ja kiltti hevonen, joka tekisi mitä tahansa saadakseen hoitajansa onnelliseksi.

Hoitaessa Lume on erittäin ystävällinen ja seisoo kokoajan paikoillaan. Tamma antaa tilaa hoitajalleen ja väistää tarvittaessa. Lume rakastaa kaikenlaisia rapsutteluja, joten niitä tamma suorastaan tuntuu kerjäävän. Lumen kanssa täytyy kuitenkin miettiä kahdesti mitä menee tekemään, sillä tammalla on tapana tulkita asiat yleensä omaksi parhaakseen.

Lume on ratsastaessa melko reipas. Tamma tekee kaiken mitä ratsastaja pyytää sitä tekemään. Lume on sen tyylinen hevonen, joka jaksaa tehdä asioita yhä uudelleen ja uudelleen, eikä tunnu milloinkaan väsyvän. Tamma onkin hyvä hieman kokemattomien ratsastajien kanssa, sillä Lume on erittäin kärsivällinen ja jaksaa yrittää opettaa parhaansa mukaan uusia ratsastajan alkuja. Lume toimii hyvin tehdessä erilaisia taivutuksia, sillä tamma on todella notkea. Esimerkiksi pohkeenväistöä tamma menee mielellään, ja yrittääkin tehdä parhaansa.

 

 

 Sukutaulu

i VIR MVA Ch Keinumäen Vänni
KTK II, KRJ I
ii VIR MVA Ch Keinumäen Ässä
KTK III, KRJ II, SLA I
iii VIR MVA Ch Raadelman Vekseli
KTK I, SLA I, KRJ I, YLA2
iie Ch Vappuneiti
SLA I
ie VIR MVA Ch Sateen Ruutina
SLA I
iei VIR MVA Ch Legendan Samooja
KTK II
iee VIR MVA Ch Aprikoosin Paaperoinen
SLA II
e Ch Ruiskukan Lupaus
KRJ I
ei Ch Valo-Mikki
KTK II, KRJ I, YLA2
eii Enican Kasperin-Tähti
eie Tähti-Vokker
ee Kajauksen Haavetar eei Aatteen-Onni
eee Ukkosmyrsyn Sikuriina

 

 

 Jälkeläiset ja jalostusinfo

Lumetta käytetään harkitusti jalostuksessa. Tammalle kelpuutetaan ainoastaan menestyneitä koulupainotteisia oreja.


s. 17.10.-09 t Heinämäen Nummilume (i Lakean Nummisuutari)

 

 

 Kilpailukalenteri

♦ vain sijoitukset merkitään

KRJ kouluratsastus
08.06.-09 » Kirhakki » He A » KRJ » 6/35
18.06.-09 » Vintage Arabians » Va B » KRJ » 7/50
29.09.-09 » Accusal » He B » KRJ » 7/50
26.11.-09 » Vaapukka » He C » KRJ » 6/40
29.11.-09 » Step Ponies » He C » KRJ » 7/80
30.11.-09 » Hopeatoffee » He A » KRJ » 2/60
02.12.-09 » Step Ponies » He C » KRJ » 2/80
02.12.-09 » Step Ponies » He A » KRJ » 7/80
02.06.-09 " Naturel " Va B " 2/70
02.12.-09 " Kisakeskus EP " Va B " 6/62
02.12.-09 " Hafrena " He A " 5/60
03.12.-09 " Kisakeskus EP " He A " 2/78

 

 

 Päiväkirja & valmennukset

28. kesäkuuta 2011
Pitkästä aikaa tänne ylipäätään olen kirjoittelemassa. Lume on ollut nyt pidemmän aikaa hieman kilpailutauolla niinkuin kaikki muutkin Heinämäen hevoset. Kevyttä ratsastelua on kuitenkin ollut kokoajan tauon aikana. Tosin muutamat valmennukset eivät taitaisi olla pahitteeksi niin hevoselle kuin ratsastajallekkaan. Tamman kanssa olisi tarkoitus jatkaa kilpailemista mahdollisimman pian, mutta suunnitelmissa olisi vielä varsa ennen kilpailukauden uudelleen aloittamista. Näitä oikein vanhoja kilpailuja selatessani tässä aamusta, on tamma näköjään sijoittunutkin niissä muutaman kerran. Hyvä Lume!

3. huhtikuuta 2010
Elämä meillä Heinämäessä on ollut nyt hieman hiljaista viimeisen puolen vuoden aikana. Lumeenkaan kanssa emme ole kilpailuissa pahemmin ehtineet käydä, ja nyt kun sitä aikaa olisi niin VRL ei toimi. Minkäs teet, mutta Lumeen vauhtia se ei ole tuntunut hidastavan ollenkaan!

Heti aamulla Lumeella tuntui olevan erittäin hyvä päivä. Tamma hörähteli aamulla iloisena karsinassaan ruokia jaettaessa ja oli heti lähdössä ulos. Tamma saikin viettää ulkona muutaman tunnin, ennen kuin kävin hakemassa tamman sisälle kuntoon laittoa varten. Talutin Lumeen tamman omaan karsinaan, jonka eteen olinkin jo laittanut harjat ja varusteet valmiiksi. Lume näytti oikein pirteältä huomatessaan harjat ja satulan, sillä rapsutteluja olisi tiedossa!
Tamma ei tuntunut saavan harjaamisesta ja kaikesta hoitohässätyksestä tarpeekseen sitten ollenkaan. Tamma nautti silminnähden kaikesta saamastaan huomiosta!

Koska meidän kenttämme on vielä hieman huonossa kunnossa talven jäljiltä, treenasimme Lumeen kanssa maneesissa. Teimme oikein kunnon koulutreenin heti alkuun ja Lume rupesi keskittymään oikein kunnolla työntekoon kun rupesimme harjoittelemaan hieman etuosakäännöstä. Muutaman kerran jälkeen tämä sujui erittäin hyvin ja olinkin erittäin ylpeä tammastani!
Eilisten esteharjoitusten jälkeen olin jättänyt maneesiin vielä muutaman matalan pystyesteen. Aivan lopputunnista ennen loppuverryttelyä päätin kokeilla Lumeen kanssa muutaman kerran esteiden hyppäämistä. Tämä sujui tamman kanssa erittäin hyvin ja Lume näytti nauttivan tästä erittäin paljon. Voi olla, että joudumme käymään tamman kanssa vieläpä muutamissa estekisoissa ja nähdä, tulisiko niistä kuinka menestystä!

 

 

 

Ulkoasun Ram. 2009

 

Valid HTML 4.01 Transitional

img img img img img