ETUSIVU
HEVOSET
KASVATUS
TOIMINTA

Liinahaan PepiteLempinimi: Pepi
Syntynyt: 01.01.-03, 14v
→ ikääntyy satunnaisesti
Sukupuoli: tamma
Rotu: Suomenhevonen
Säkäkorkeus: 151cm
Painotus: yleispainotteinen
Saavutukset: ei vielä saavutuksia

Kasvattaja ja omistaja: Liinahaka
Vuokraaja: Heidi F., Heinämäki


Liinahaan Pepite on vuokralla Heinämäessä. Tamman oikeat sivut ovat täällä


Pepi rakastaa vauhtia, ja se on täysin havaittavissa sen luonteesta. Maasta käsiteltäessä Pepi on hyvin virkeä ja utelias tamma, joka on työntämässä turpaansa jokaiseen paikkaan. Ei meinaa kestää hetkeäkään paikoillaan. Pepi kuitenkin rakastaa pieniä rapsuttelevia käsiä, mutta on liian utelias. Harjaaminen tuottaa juuri paikallaanpysymisen kannalta vaikeutta.

Pepi ei pelkää lastaamista ja menee kuljetusvaunuun välillä liiankin mielellään ihan vain uteliaisuuttaan haistelemaan ja maistelemaan.

Ratsastettaessa Pepi on hieman kuumahko suomenhevoseksi, eikä tahdo pysytellä paikoillaan. Yhtä nopeampi askellaji irtoaa helpostikin pienellä huomauttamisella, ja jos raippa vahingossa käyttääkin on kyyti sen mukaista. Pepi menee silloin - ja lujaa. Pepilla on hyvin tasainen, eteenpäinpyrkivä ja reipas käynti, hieman töksähteleväinen ravi, ja laukka on pehmeää, kuin keinuhevosella. Välillä etenkin pitkillä laukkapätkillä vauhti kovenee huomaamatta. Lisäykset onnistuvat Pepilta moitteettomasti. Maastossa Pepi on reipas ja hyväntuulinen, liiankin reipas toisinaan. Välillä ei tahtoisi käsissäkään pysyä, kun olisi vain kovaa menohalua ;) Taitava ratsastaja saa kuitenkin Pepista paljon irti.

Uittaminen on Pepin mielestä kesäisin ihaninta mitä se tietää, maastoretkien ohella. Pepia on opetettu ratsastuksen ohella myös kärryjen kanssa ajamiseen, jonka parissa Pepilla taitaa olla vielä kyntensä paljastamatta. Pepi tottelee ajaessa miltei moitteettomasti ja toimii kuin eri hevonen. Omillaan ratsastuspuolella Pepi on kuitenkin esteillä.

i Ch Ukkosmyrskyn Lupaus ii Laakson Karhu
ie Lori

e Pepsiina
KTK III
ei Patu
ee Rolliina


15.05.-09 t Heinämäen Kimerva i Bellin Halti

 

 

 

Ulkoasun 2008  Ram.


virtuaalihevonen