Humun Roope


virtuaalihevonen

 
© kuvaaja ei halua nimeänsä mainittavan

Lempinimi: Roope
Syntynyt: 21.07.2005, 9v
→ ikääntyy satunnaisesti

Sukupuoli: ori
Rotu: Suomenhevonen
Säkäkorkeus: 158cm
Väri: tummanrautias

Rek. nro: ei vielä rekisteröity
Koulutustaso: Va B, 60cm
Painotus: koulupainotteinen
Saavutukset: ei vielä saavutuksia

Kasvattaja: Cilla, Humu
Omistaja: Heidi F., Heinämäki

 

 Hieman vähemmän järkevä jääräpää

Roopen löysin täysin sattumalta. Olin etsimässä itselleni vielä muutamaa vanhalinjaista suomenhevosoria, ja päätin käydä katsomassa vielä yhtä, joka harmikseni ei osoittautunutkaan niin mukavalta mitä myyjä antoi ymmärtää. Ajaessani kotiin päin näin tien vierellä tallin, jota päätin käydä nopeasti vilkaisemassa. Muistaakseeni nimittäin juuri kyseisellä tallilla oli ollut aivan järjettömän upea suomenhevonen myynnissä. Kyseinen ori oltiin jo valitettavasti myyty, mutta Roope otti oitis silmääni vilkaistessani vielä hevosia ennen kotiin lähtöä. Onnekseni ori oli myynnissä ja kauppakirjat tehtiin lähes ennätysajassa. Mutta kannattiko tälläinen nopea kauppa? Mielestäni se oli oikein järkevä teko, sillä mitä nyt suotta tuhlaamaan aikaa jos tietää tasan millaisen hevosen haluaa. Roope otti silmääni ainakin tummemman värityksensä takia, mutta myös persoonallisen luonteensa ansiosta. Mutta millainen suku orilla onkaan? Tätä upeampaa ei ainakaan helpolla löydä mistään!

Roope on kieltämättä varsinainen pakkaus. Ori on erittäin reipas ja elämänhaluinen sekä aina pilke silmäkulmassa. Taluttaessa ori helposti kyllä jyrää vähänkin epävarman taluttajan, mutta varman ihmisen kanssa ori pysyy käsissä. Vaikuttaa siltä, että Roope kulkisi koko elämänsä läpi korvat hörössä, sillä vielä kertaakaan en ole nähnyt orin pitävän korviaan muulla lailla. Roope on kyllä erittäin kiltti ja reipas hevonen, mutta epävarmat ihmiset eivät pärjää orin kanssa, sillä silloin Roope lähtee helposti riepottelemaan heitä mielensä mukaan.

Yleensä olemme laittaneet Roopea kuntoon pesupaikalla, sillä valitettavasti Roope meinaa steppailla hieman ympäriinsä hoidettaessa jolloin hoitajan varpaat saattavat olla vaarassa. Ori kuitenkin antaa hoitaa itsensä kaikkialta oikein kauniisti, eikä pistä pahakseen mitään hoitotoimenpidettä. Satuloiminen sujuu Roopen kanssa oikein hyvin, vaikka ori saattaa yrittää hieman väistää satulaa. Kun satula on selässä, ei vyön kiristyksessä ole enään mitään ongelmaa. Ainoa ongelma joka ilmenee vielä ennen ratsastusta on selkään nouseminen - Roope raukka kun ei millään jaksaisi pysyä paikoillaan niin kauaa että ratsastaja pääsisi orin selkään.

Roope on erittäin kuuliainen hevonen ratsastaessa. Ori tekee kaiken mielellään ja reippaasti turhia mutkittelematta. Ori ei ole missään nimessä kokemattomien ratsu, sillä on hyvin yleistä että Roope alkaa kuumua viimeistään laukannostoissa. Pientä pilkettä on silmäkulmassa etenkin esteitä hypittäessä, sillä silloin jos joskus Roope alkaa kuumua ja esteet ylitetään ehkä pikemmin tuurilla kuin taidolla.

 

 

 Suku on pahin

i Taikatuulen Ryöväri ii VIR MVA Ch Hallusinaatio iii Muiston Kuiskaus evm
iie Rosaliini evm
ie Ch Metsätähden Taika
KTK III
iei Sepitys
iee Hannan H Hilluja
e Taikatuulen Loistokas ei VIR MVA Ch Kasanova
KTK III
eii Ihmeen Taival evm
eie Kaunotar evm
ee Tähti-Sumu eei Tähden Lento evm
eee Aurotar evm

 

 

 Voi niitä raukkoja jotka haluaa tämän orin isäksi!

Roope astuu pääasiassa ainoastaan tallin omia tammoja. Kuitenkin poikkeuksia tehdään, joten otathan yhteyttä jos mielestäsi Roope olisi se oikea tammallesi!


♦ ei vielä jälkeläisiä

 

 Kilpailuareenoiden ehdoton ykkönen

30.11.-09 " Kisakeskus EP " Va B " 7/60

 

 

 Päiväkirjan tapaista & tuulettautumisia

♦ ei vielä merkintöjä

 

 

 

Ulkoasun Ram. 2009

 

Valid HTML 4.01 Transitional

img img img img img