img


Talliesittely

 

Hiljaisen kaupungin "keskustan" läpi ajaessasi voit hyvinkin kesällä nähdä pieniä opastuskylttejä, joissa lukee Heinämäki 4km. Jos päätät lähteäkkin katsomaan tätä tallia hieman lähempää ja ajat muutaman kilometrin eteenpäin tästä kaupungista, löydät myös pian opasteen joka kehottaa sinua kääntymään oikealle pienelle hiekkatielle. Kun olet ajanut pari sataa metriä tätä puiden ympäröimää hiekkatietä ja ylittänyt pienen puron yli kulkevan sillan, pelmahdat keskelle punavalkoisten tallirakennusten ympäröimään melko suurelle pysäköintialueelle. Mikä parasta, tästä kohtaa voit nähdä lähes kaiken mitä tämän tallin alueeseen kuuluukaan; silmänkantamattomiin laitumia, kolme tallirakennusta, maneesi, kenttä ja jos oikein tarkkaan katsot saatat myös nähdä osan maastoesteradastamme.
Talli & tilat

Punavalkoinen talli on melko uusi, sillä se on rakennettu aivan 2000-luvun alussa. Tallistamme löytyy karsinat 30 hevoselle jonka lisäksi meillä on yksi tilava varsomiskarsina sekä kaksi pesukarsinaa, joista toisen vierestä löytyy toimisto sekä satulahuoneet. Talli on jaettu tavallaan kahteen eri osioon, joista "ensimmäinen" on tarkoitettu tallimme suomenhevostammoille. Tästä tallin osasta löytyy karsinat 20 hevoselle sekä yksi pesukarsina ja tilava varsomiskarsina. Tammatalli pyritään eristämään kokonaan tallin muusta hyörinästä liukuovella, jonka pystyy vetämään halutessaan kiinni ja sulkemaan näin pääsyn muihin tallin osiin. Tammojen talliosan jälkeen löytyy karsinat kymmenelle hevoselle, johon olemme sijoittaneet muun rotuisia hevosiamme. Talliosasta löytyy myös yksi pesukarsina sekä toimistotilat ja satulahuoneet. Tästä talliosasta kulkee käytävä suoraan valoisaan ja tilavaan maneesiimme, joka on kätevä talven kylmimpinä ja pimeimpinä kuukausina.
Varsinaisen tallin lisäksi meiltä löytyy myös yksi pienempi talli hieman sivummalta, josta löytyy karsinat kymmenelle suomenhevosorillemme. Tämä talli on osoittanut monesti hyödyllisyytensä, sillä orejammekin on paljon helpompi käsitellä tallissa jossa ei ole tammoja. Tästä pienestä tallista löytyy lämmitetty satulahuone, pieni toimisto sekä WC. Pienemmän tallin ympärillä on myös 6 tarhaa, joihin orimme pääsevät ulkoilemaan.

Heinämäen hevoset pääsevät kesäisin nauttimaan myös vihreästä ruohosta suurille laitumillemme. Laitumia meillä on 4 kappaletta, joista kaksi löytyy tallin takaa. Yksi laitumista on sijoitettu oritallin lähelle, johon viemme pääasiassa vain nuoria orejamme. Viimeinen laidun meiltä löytyy aivan metsän reunasta, jonne on helppo viedä hieman lujatahtoisempia oreja. Tarhoja meillä on yhteensä 20, joista 6 löytyy siis oritallin lähistöltä. Nämä loput 14 tarhaa löytyvät suuremman tallin ja maneesin läheisyydestä. Maneesimme on 20x60m kokoinen, hyvin valaistu ja erittäin hyvässä kunnossa oleva maneesi, josta löytyy myös mahtava estekalusto sekä pieni katsomo. Maneesiin on sijoiteltu myös eripuolille seiniä pieniä peilejä, joiden avulla ratsastaja pystyy näkemään istuntansa. Tiloihimme kuuluu myös suuri pihakenttä, joka on 40x80m kokoinen. Kesäisin tämä kenttä on usein jaettu kahteen eri osioon, joista yhdelle on kasattu pieni esterata.


Ympäristö & maastotHeinämäki sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla pienen kaupungin syrjäseudulla. Vaikka kaupunki on melko pieni, löytyy sieltä kaikki tarvitsemamme. Talliltamme löytyy erittäin paljon upeita maastoreittejä, joista yksi vie parin kilometrin päässä sijaitsevalle merelle. Vaikka emme omistakkaan yhtään meren rantaa, olemme saaneet luvan käyttää pientä osaa rannasta erittäin ystävällisen rantapalstan omistajalta, kunhan muistamme vain siivota kaikki jäljet.

Lähempää tallia löytyy paljon lyhyitä maastoreittejä, joista useimmat risteävät ennemmin tai myöhemmin. Omistamme myös pienen raviradan, jota käytämme myös hieman kenttäharjoituksissamme. Maastoesteradaltamme löytyy paljon tukkeja sekä lampi. Rata lähtee läheltä pysäköintialuetta ja päättyy raviradan läheisyyteen. Koska maastoalueeltamme löytyy myös mäkiä, olemme rakentaneet kolme isoa porrasta ja yhden pienmmän portaan, jotka on kyllä mahdollista kiertää.

 

Ulkoasun Ram. 2009

 

Valid HTML 4.01 Transitional

img img img img img