Sandin Taikaviitta


virtuaalihevonen

 © kuvaaja ei halua nimeänsä mainittavan


Lempinimi: Ville
Syntynyt: 24.11.-02, 12v
→ ikääntyy satunnaisesti
Sukupuoli: ori
Rotu: Suomenhevonen
Säkäkorkeus: 160cm
Väri: rautias

Rek. nro: ei vielä rekisteröity
Koulutustaso: He B, 80cm
Painotus: yleispainotteinen
Saavutukset: ei vielä saavutuksia

Kasvattaja: Sandi
Omistaja: Heidi F., Heinämäki

 

 Luonne

Ei ollut läheskään ensimmäinen kerta, kun kyyläilin jälleen myytäviä hevosia. Vaikka tarkoituksenani ei ollut ostaa enään yhtäkään uutta hevosta niin kuinkas kävikään. Huomasin että orin kasvattaja kauppasi Villeä eräälle toiselle, joka ei kuitenkaan kelpuuttanut oria. Minä sitten siltä istumalta lähetin innoissani kasvattajalle sähköpostia ja tarjosin kotia meiltä Heinämäestä. Ja kuinkas kävikään, olin hetken kuluttua jälleen onnellinen uuden hevosen omistaja.

Ville on osoittautunut hieman erilaiseksi hevoseksi. Ville on opetettu tulemaan vihellyksestä luokse, jota se kyllä tottelee upeasti laitumelta haettaessa. Tosin jos Ville pääsee vahingossa vapaalle jalalle, ei minkään sorttinen vihellys saa Villeä tulemaan takaisin. Silloin sitä saa jahdata kissojen ja koirien kanssa, ennen kuin se keksii tehdä jotain typerää.

Talli käyttäytyminen ei ole mitenkään Villen vahvimpia ominaisuuksia. Aina aamulla etenkin ruokia jakaessa Ville kehittelee oman pienen draaman, johon kuuluu karsinan seinien potkiminen ja hirnuminen. Ville näköjään pelkää jäävänsä ilman aamupalaa. Ori on liian innokas vain seisomaan paikoillaan, joten innokkuudesta kärsinät etenkin karsinan seinät, lattia ja etenkin talliväen korvat. Villelle onkin ostettu ties millaisia aktivointileluja ja kaikkea tilpetööriä edes yrittämään pitämään orin pois pahan teosta ja etenkin kyllästymisestä. Villeä hoidetaankin aina käytävälle kiinnitettynä tai pesupaikalla, jolloin Ville näkee mitä ympärillään tapahtuu. Harjaaminen kyllä sujuu ihan mutkitta, mutta kavioiden putsaus onkin jo toinen asia. Aina kun Ville sattuu saamaan kavionsa ylös, se näkeekin yllättäen jotain todella mielenkiintoista, jolloin ori kiskausee jalkansa alas. Villen kanssa joutuukin välillä ottamaan kovat otteet käyttöön pitääkseen orin kurissa.

Hoitohässäkän jälkeen ollaankin jo menossa kovaa kyytiä kohti kenttää, jolloin käy useammin niin että Ville määrää tahdin. Selkään nouseminen voi olla hieman haastava homma maasta päin, joten Villen selkään noustaan yleensä joltain korokkeelta. Alkukäyntien ajan ori kulkee reippaasti, mutta heti kun kerätään ohjat ja lähdetään ravaamaan alkaa ori kokeilemaan ratsastajaansa ja liikkuu aluksi hyvin tahmeasti. Villen kanssa ratsastaessa onkin hyvä ottaa raippa mukaan ainakin alkutunniksi, että orin saa liikkumaan kunnolla eteenpäin. Ville on oikeaan mennessä erittäin jäykkä, joten sen kanssa tulee tehdä joka kerta hieman taivuttavia harjoituksia ja paljon kääntymisiä. Lopputunnista ori kulkeekin suorastaan upeasti.

Kilpailuissa ori käyttäytyy tapansa mukaan vilkkaasti. Ville vaatii pitkän alkulämmittelyn sekä kunnolla keskittymistä asioihin joita satutaan tekemään. Hieman ennen radalle menoa orin kanssa onkin hyvä kiertää vielä pieni lenkki hieman rauhallisemmassa paikassa ja kokeilla siirtymisiä, pohkeen väistöä ja mitä vain mieleen tuleekaan. Tällöin ori saa viimeistään jutun juonesta kiinni.

 

 

 Sukutaulu

i VIR MVA Ch Kasperi
KTK I
ii Jesperi iii tuntematon ori
iie tuntematon tamma
ie Kastanja iei tuntematon ori
iee tuntematon tamma
e Kuujärven Keväinen Yö ei M.L. Tuisku-Poika eii Tuisku
eie Liinatar
ee E.L Taika-Tyttö eei E.L Manni
eee E.L Ilo

 

 

 Jälkeläiset ja jalostusinfo

Ville ei astu ulkopuolisia tammoja


15.11.-09 o Anffin Thor, e Sinihämärän Solina
24.04.-10 o Heinämäen Tuisku, e Liinahaan Haltiatar
11.07.-11 o Heinämäen Jasper e Humun Aava

 

 Kilpailukalenteri

MEJ maastoesteratsastus
30.04.-10 MEJ maastoesteratsastus - 70cm - -/-
05.05.-10 MEJ maastoesteratsastus - 50cm - -/-
05.05.-10 MEJ maastoesteratsastus - 70cm - -/-
15.05.-10 MEJ maastoesteratsastus - 80cm - -/-
22.05.-10 MEJ maastoesteratsastus - 80cm - -/-
23.05.-10 MEJ maastoesteratsastus - 80cm - -/-

 

 

 Päiväkirja & valmennukset

4. huhtikuuta 2010
Pidin kiirettä koko aamupäivän ja koska en ollut suunnitellut tälle päivälle pahemmin mitään muuta kuin Villen hakeminen meille, ehdin hyvin myös ratsastaa muutamalla hevosella. Odotin koko päivän aivan innoissani sitä hetkeä, että pääsisin hakemaan orin meille. Olin edellisenä iltana sopinut orin kasvattajan kanssa puhelimessa, että hakisin seuraavana päivänä Villen meille, joten kauppakirjojen tekeminen odottaisi vielä tälle päivää!
Saapuessani Sandin luo kävimme oitis katsomassa Villeä. Ori oli juuri sellainen kuin Sandi oli sen kuvaillutkin, joten ennen kuin huomasinkaan, olimme jo matkalla kohti Heinämäkeä. Ville tuli kopista ulos nätisti ja päästi oitis muutaman kunnon hirnaisun päästessään tallipihalle. Ori saikin muutaman vastauksen ja se alkoi hieman tepastella ympäriinsä. Sain kuitenkin Villen talutettua kunnialla karsinaansa ja annoin sille hieman heiniä, että ori osaisi paremmin asettua aloilleen. Paikan ja kaverien vaihdos ei näköjään pahemmin liikuttanut oria, joten huomenissa varmaan käymme pienellä maastolenkillä orin kanssa. Tarkoituksenani olisi kouluttaa Villestä itselleni kunnon kenttäratsu, mutta näkee tässä sitten mitä tästäkin suunnitelmasta tulee.

24. huhtikuuta 2010
Villellä oli tänään varsinainen juhlapäivä. Orin ensimmäinen Heinämäessä syntynyt varsa syntyi tänään. Orivarsa näytti voivan erittäin hyvin ja oli heti varsin terhakka. Villen varsoista tulee vielä varmasti erittäin upeita, ja nyt mietimmekin tässä hieman orille jo seuraavia hommia.
Ville on osoittautunut myös erittäin mukavaksi ratsastaa. Ori toimii erittäin hyvin, ja olenkin uskaltanut ilmoittaa orin muutamiin maastoesteratsastuskisoihin. Jännityksellä odotamme kilpailupäiviä ja etenkin sijoituksia, sillä en tiedä vielä yhtään kuinka ori käyttäytyy kilpailuissa. Kotona ainakin Ville on toiminut upeasti maastoradalla ja toivomme että yhtä upeasti ori suoriutuisi myös kisoista!

 

 

 

Ulkoasun Ram. 2009

 

Valid HTML 4.01 Transitional

img img img img img