Heinämäen Vilppi


Ch, KTK III
virtuaalihevonen

 

© Mea L.


Lempinimi: Vilppi
Syntynyt: 29.11.-08, 4v
→ ikääntyy satunnaisesti (3v 30.03.-09)
Sukupuoli: ori
Rotu: Suomenpienhevonen (sph)
Säkäkorkeus: 146cm
Väri: kimo
Rek. nro: VH-54813
Koulutustaso: Va B, 90cm
Painotus: koulupainotteinen

Kasvattaja: Heidi F., Heinämäki
Omistaja: Heidi F., Heinämäki

 

 Luonteeltaan varsin vilkas vekkuli

Olen kauan haaveillut omistavani vielä joku kaunis päivä kimon suomenhevosen ikään katsomatta. Kun hetken olin jaksanut kierrellä myytäviä hevosia eikä silmiini ollut tullut yhtäkään sopivaa, lopetin etsinnät siltä erää. Aloin haaveilla meillä vuokralla olleelle Yaven Illuusialle varsaa ja oria etsiessä eiköhän heti ensimmäisenä vastaan tullut upea kimo suomenhevosori Aavan Karolus! Eihän siinä kovin kauaa tarvinnut miettiä enään Illuusialle sulhasta. Astutuksen jälkeen jäimme vain jännityksellä odottamaan millainen varsa meille tulisi!

Kun odotuksemme viimein palkittiin, olin erittäin ylpeä kimon suomenhevosorin omistaja. Vilppi on ollut heti varsasta asti reipas ja hieman omapäinen ori, joka ei pahemmin välitä muiden menoista. Ori keksii sen verran tekemistä itsekseen, että sen ei tarvitse ottaa muista mallia. Vilppiä ei voi mitenkään kuvailla vaivattomaksi tapaukseksi. Laitumella ori on keksinytruveta uhittelemaan sitä mahtavimmille oreille, eikä lopputulos ole mitenkään toivotun lainen. Kun hevosille ollaan viemässä heiniä, löytää Vilpin aina ensimmäisenä heinäkasan alta, josta tosin ei vanhemmat orit pahemmin piittaa. Vilppiä lähdetäänkin usein ajamaan takaa isolla porukalla!

Vilpin tallikäyttäytyminen ei ole mitenkään maailman parasta, mutta ei orin käyttäytymistä välttämättä mitenkään huonoksikaan voisi luonnehtia. Ori kyllä paukuttelee ovia silloin kun muita hevosia ollaan viemässä jonnekkin, eikä orin luokse ole vielä kukaan tullut. Sen lisäksi Vilppi ei tykkää ollenkaan olla yksin tallissa, joten aina kun Vilppiä harjataan tai tehdään jotakin muuta, on orin vahvistukseksi tuotu joku toinen hevonen.

Vilppiä hoidetaan yleensä käytävällä, sillä käytävällä ori näkee ympärilleen hyvin, eikä se pitkästy aivan yhtä helposti. Ori pysyy paikoillaan harjattaessa, mutta myös muiden toimenpiteiden aikana ori osaa seisoa kauniisti paikoillaan. Vilppiä on helppo hoitaa, ja työ on loppujen lopuksi melko palkitsevaakin. Harjauksen jälkeen ori osoittaa omaa kiintymystään hoitajaansa omalla tavallaan. Satuloinnista ori eí ole ikinä pahemmin pitänyt. Vilppi saattaa aina salakavalasti yrittää pullistella, joten selkään nousun jälkeen kannattaa kiristää satulavyötä vielä parilla reiällä.

Ratsastaessa Vilppi on innokas ja se opettelee mielellään uusia asioita. Ori yrittää tehdä aina parhaansa, eikä sen päätä pistä pyörälle aivan mikä tahansa. Ori on kuitenkin erittäin tarkka avuista sekä ratsastajan pienistäkin liikkeistä. Orin askel muuttuu pompottavaksi ja nykiväksi, mikäli ratsastaja ei osaa rentoutua satulassa ja keskittyä vain ratsastukseen. Hevosen ja ratsastajan löydettyä yhteisen säveleen alkaa ratsastuskin sujua hyvin. Vilppi rentoutuu erittäin helposti, mutta ratsastajan osoittaessa pienimpiäkin jännityksen merkkejä, tarttuvat ne heti Vilppiinkin.

 

 

 Suvukutaulu

i Aavan Karolus
YLA 3
ii Korennon Kasvoton iii Suhinan Askeltaja
iie Selman Kasvattityttö
ie Haperon Ronja iei AV Ajos
KTK II
iee Tuohimäen Ruiskaunokki
KTK III
e VIR MVA Ch Yaven Illuusia
KTK III
ei Velho MÅ
VVJ II
eii Sympatian Kovakasvo
YLA 1, VVJ II
eie LS Pihlaja
VVJ II
ee Hallahaan Tähtisumu eei QM Valkoinen-Valhe
eee Ajatteen Aamunkaste
YLA 1

 

 

 Jälkeläiset ja jalostusinfo

Vilppi ottaa vastaan vain pitkäsukuisia suomenhevostammoja, joilta löytyy siistit sivut sekä kilpailutuloksia. Jos Vilppi olisi mielestäsi sopiva tammallesi, lähetä toki meille sähköpostia!

29.04.-09 o Heinämäen Ikaros e Sirinä
14.06.-09 t Heinämäen Tähtisumu e Heinämäen Lumina
18.03.-10 t Heinämäen Unisieppari e Raadelman Hippoliina 13.08.-11 o Heinämäen Velho e Unikeiju KIR
12.10.-11 o Heinämäen Vilunki e Ruiskukan Lentävä-Peikko

 

 Kilpailukalenteri

KRJ Kouluratsastus
Vilppi kilpailee VH tunnuksen kanssa, joten orin kalenteriin ei merkitä kuin 10 sijoitusta. Vilpin ranking pisteet näet täältä!

 

 

 Päiväkirja & valmennukset

5. huhtikuuta 2009
Vilppi on tällä hetkellä yhtä irtoSERTiä vaille VIR MVA Ch, joten odotamme tässä innoissamme koska BIS listaa päivitettäisiin sen verran, että päästään anomaan orille kyseistä arvonimeä. Vilpistä on kasvanut upea ori, jonka kanssa ollaan aloitettu hieman työskentelemään satulan kanssa. Ori ei näytä pistävän ylimääräistä kapistusta pahakseen, ja meidän onneksemme olemme saaneet koulittua Vilpistä ainakin ihan kohtalaisen hevosen!

12. huhtikuuta 2009
Meillä oli tänään Heinämäessä varsin kiireen täytteinen päivä. Jatkoimme hieman Vilpin koulutusta ratsuksi, tällä kertaa jo satulan kanssa! Aluksi Vilppi oli hieman kummissaan, eikä tiennyt miten olisi pitänyt käyttäytyä. Annoimme orin kokeilla rauhassa mille tuntuu olla satulan kanssa, eikä Vilppi loppujen lopuksi edes jaksanut riehua tällä kertaa. Varsinainen ihme sekin jo sinänsä, sillä yleensä ori ei ole mitenkään mallioppilas.

Tosin voi olla että huokaisin aivan liian varhain, että olisimme päässeet tänään Vilpin kanssa yllättävän helpolla. Jotenkin ori oli onnistunut karkaamaan laitumelta ja löytänyt tiensä suoraan rehuvarastoon. Onneksi eräs tallityttö huomasi Vilpin ennen kuin ori olisi ehtinyt syödä kaikki porkkanat! Hieman vatsanpuruja Vilppi sai illalla, mutta yhtään ei vaikuta siltä että ori ei katuisi tekojaan. Valitettavasti.

19. huhtikuuta 2009 valmentautumassa Pirunpellossa
Vilppi vaikutti valmennuksen alussa hiukan jännittyneeltä, mutta alkoi pikkuhiljaa rentoutua Heidi F.:n keskittyessä hevoseen paremmin. Ori osoittautui ryhmän innokkaimmaksi oppijaksi ja se menikin nätisti ja kuuliaisesti koko valmennuksen ajan - näyttipä sillä olevan hauskaakin! Pohkeenväistössä tuli aluksi pientä kompastelua, mutta jo toisella kerralla jalat liikkuivat sujuvammin ja tasaisemmin sivulle. Orin käytös kuitenkin muuttui hiukan keskilaukkaympyrän aikaan, sillä kun se joutui odottamaan omaa vuoroaan osastossa, ei Heidi F. näemmä keskittynyt poikaan tarpeeksi, jolloin alkoi jännitys ja steppailu. Itse laukka meni hyvin ja orilla oli reipas, mutta kuitenkin käsissä pysyvä askel ja ympyrästäkin tuli ilmeisen pyöreä. Pyysin Heidiä vielä asettamaan Vilppiä hiukan enemmän ja pian ympyrä näyttikin todella upealta. Myös peruutus sujui Vilpin kanssa hyvin. Vilppi on hieno ja kuuliainen ori, joka varmasti tulee oppimaan nopeasti kaikkea uutta kunhan vain jaksat harjoitella sen kanssa.

 

 

 

Ulkoasun Ram. 2009

 

Valid HTML 4.01 Transitional

img img img img img